ticket

Alle Informatie Verzameld

Huisregels

Om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de organisatie regels opgesteld. Bij betreding van de evenementenlocatie gaat de bezoeker automatisch akkoord met deze huisregels.

TOEGANG

Om toegang te krijgen tot het EGOpop festival dien je in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs. Tot en met 11 jaar is de toegang (onder begeleiding van een volwassene) gratis. Tickets zijn verkrijgbaar onze website en bij de aangegeven voorverkoop adressen. Om teleurstelling te voorkomen raden wij je aan om geen kaarten te kopen via andere kanalen, zoals Marktplaats. De entreetickets beschikken over een unieke code, waardoor ze niet na te maken zijn. Kopiëren heeft dus geen zin.

TOEGANG ONDER INVLOED

Het is verboden het evenemententerrein onder invloed van drank en/of drugs te betreden. Indien dit wordt geconstateerd, zal de toegang worden geweigerd.

TOEGANGSCONTROLE

Iedere bezoeker kan bij het betreden van het evenement worden gecontroleerd door een veiligheidsmedewerker. Het is toegestaan om te verzoeken de controle door een medewerker van het zelfde geslacht uit te laten voeren. Het volledig weigeren van de controle heeft tot gevolg dat de toegang zal worden geweigerd. Deze controle is ingesteld om alle bezoekers, gasten, medewerkers en artiesten in verband met de algemene veiligheid te beschermen.

HET IS VERBODEN OM HET EVENEMENT MET HET VOLGENDE TE BETREDEN

Softdrugs, harddrugs, etenswaren, (alcoholische)dranken, glaswerk, (plastic) flessen, blikjes, (huis)dieren, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur– of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, spuitbussen, verstuivers, vuurwerk, fakkels, professionele video-, audio-, opname- en fotoapparatuur (hieronder wordt niet verstaan, digitale compacte camera ?s en mobiele telefoons met een fotocamerafunctie).

LEEFTIJD EN ALCOHOLBELEID

Voor het EGOpop festival geldt geen leeftijdsgrens. Bezoekers zijn verplicht om zich te kunnen legitimeren conform de wettelijke identificatieplicht (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar. Hier hanteren wij geen uitzonderingen voor. Bij de ingang krijgt iedereen van 18 jaar en ouder een polsbandje. Enkel en alleen op vertoon van dit polsbandje wordt er alcoholische drank verstrekt. Bij twijfel vragen wij legitimatie.

ZERO TOLERANCE DRUGSBELEID

Het EGOpop festival is een drugsvrij evenement en hanteert dus een zero tolerance beleid. Het is verboden om op het evenement drugs te gebruiken en/of te bezitten. Bij constatering hiervan zal je van het evenementen terrein worden verwijderd. Het is verboden tijdens het evenement drugs te verhandelen. Bij constatering hiervan zal de bezoeker van het evenemententerrein worden verwijderd en zal de bezoeker mogelijk aan de politie worden overgedragen.

OPVOLGEN AANWIJZINGEN EN INSTRUCTIES

Aanwijzingen en instructies van het (beveiligings)personeel dienen direct opgevolgd te worden.

HANDEL EN VERKOOP

Het is verboden om zonder toestemming van de organisatie op en/of rondom het evenemententerrein en de parkeerplaatsen, handelswaren te verkopen en/of te koop aan te bieden.

DIEFSTAL EN VERLIES

Op het evenemententerrein is een garderobe en een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor hun spullen. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, vernieling en/of kwijt raken van spullen. De organisatie adviseert om geen waarde volle spullen mee te nemen naar een evenement en/of achter te laten in de auto.

MUNTEN

Drank en eten kan worden betaald met de hiervoor aangestelde munten. Munten zijn verkrijgbaar bij de kassa’s, waar zowel contant kan worden betaald, als met pinpas. Gekochte munten zijn alleen in 2016 geldig en kunnen tot 1.00 uur worden ingewisseld bij de kassa.

TOILETTEN

Het is niet toegestaan met meerdere bezoekers tegelijk 1 toiletcabine te betreden. Wildplassen is verboden en bij constatering zal de bezoeker van het evenement worden verwijderd.

EHBO

Op het festivalterrein is een uitgebreide EHBO-post aanwezig. Hier kun je terecht voor kleine dingen, zoals een pleister of voor ernstige gevallen. Daarnaast zullen de medewerkers van de EHBO de gasten nauwlettend in de gaten houden op onwel wordingen en ongeregeldheden. Volg ten alle tijde de instructies op van onze medewerkers en hulpverlenende instanties. Bij eventuele calamiteiten adviseren we je rustig te blijven en contact op te nemen met de beveiliging of de organisatie.

FOTO, VIDEO, GELUIDSOPNAMEN

Een ieder die het festivalterrein betreedt geeft toestemming voor het maken van video, foto- en geluidsopnamen waar de bezoeker mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie gebruikt deze opnamen voor promotionele doeleinden.

VOORWERPEN EN OBJECTEN

Het is verboden om podia, tenten, bouwwerken, hekken of andere objecten van de locatie te beklimmen. Tevens is het verboden zonder geldige toegangsbewijs de VIP tent te betreden. Het is niet toegestaan voorwerpen en/of objecten van het evenement mee te nemen.

PARKEREN/RIJWIELSTALLING

Fietsen en voertuigen dienen op de daarop aangewezen plaatsen geparkeerd te worden. Indien hier niet aan gehouden wordt, kan het voertuig worden verwijderd. Instructies van de verkeersbegeleiders dienen opgevolgd te worden. Er is een grote parkeerplaats waar iedere bezoeker zijn of haar auto dient te parkeren. Voor personen op de fiets of scooter is er een bewaakte rijwielstalling beschikbaar, kosten € 0.50 per fiets/scooter.

GELUIDSNIVEAU

Op het evenemententerrein zal soms harde muziek worden geproduceerd. De organisatie is niet aansprakelijk voor enige nadelige gevolgen die hierdoor eventueel kunnen optreden aan het gehoor. De organisatie adviseert om oordoppen te dragen en af en toe een rustige ruimte op te zoeken zodat de oren wat rust kunnen krijgen.

ROKEN

In alle tenten van de horeca en in alle toiletcabines of andere inrichtingen op het festivalterrein geldt een algeheel rookverbod. Op het evenemententerrein wordt geen enkel rookwaar verkocht. Het is wel toegestaan te roken in de buitenlucht.

EIGEN RISICO

Betreding van het evenemententerrein geschiedt op eigen risico. EGOpop dan wel de medewerkers die voor de organisatie actief werkzaam zijn, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of materiële schade dan wel immateriële schade die de bezoeker(s) van de locatie en/of het evenement mochten ondervinden. Dit geldt zowel binnen als buiten het festivalterrein.

OVERIGE SITUATIES

In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de organisatie over mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.
Bij het niet naleven de huisregels zal de toegang worden geweigerd/ontzegd, zonder restitutie van het toegangsbewijs. Indien de toegang wordt geweigerd/ontzegd dient het evenementen terrein direct te worden verlaten. Elke bezoeker wordt geacht zich op de hoogte te hebben gesteld van de huisregels. Mocht je vragen, twijfels of opmerkingen hebben, neem dan contact op met de organisatie.

Meest gestelde vragen FAQ

Ik wil graag meehelpen met EGOpop, kan dat?

EGOpop is altijd op zoek naar vrijwilligers die graag een handje helpen ons festival zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit kan op allerlei manieren, achter de bar, bonnenkassa, backstage, verspreiding posters, posters plakken, etc.
Ben je geïnteresseerd, kijk dan op Vrijwilligers.

Hoe kan ik zorgen dat ik als artiest of met mijn band kan spelen op EGOpop?

Wil jij graag onderdeel uitmaken van het EGOpop programma, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Stuur geen muziekbestanden mee. Een link naar je eigen website/facebookpagina en een biografie is meer dan voldoende. Indien we interesse hebben, nemen we vanzelf contact met je op. Omdat we erg veel aanbiedingen krijgen, reageren wij alleen wanneer wij geïnteresseerd zijn.
Zit je niet in een band, maar heb je iets anders dat je wil laten zien op EGOpop (bijvoorbeeld straattheater, verkoopstand, etc) dan kun je contact opnemen via onze algemene adresgegevens of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat mag allemaal wel en niet op EGOpop?

Voor onze huisregels, kijk op Informatie > Huisregels.

Ik heb een bedrijf en wil jullie festival steunen. Hoe kan ik dat het beste doen?

Wij bieden bedrijven veel mogelijkheden om onze organisatie te steunen. Dit hoeft niet per definitie financieel te zijn. Omdat wij veel gebruik maken van diverse materialen, is het ook mogelijk om in materialen, goederen en andere voorzieningen te ondersteunen. Voor meer informatie over sponsoring en al uw sponsorvragen kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Is er EHBO op het festivalterrein?

Ja. Er is een EHBO-post aanwezig op het festivalterrein. Er lopen voldoende mensen van de organisatie en security rond op het festivalterrein, die je kunt aanspreken indien je EHBO nodig hebt.

Ik zit in een rolstoel en wil naar EGOpop komen. Zijn er voorzieningen voor minder valide mensen?

Ja. EGOpop heeft maatregelen getroffen, zodat het ook goed toegankelijk is voor minder valide bezoekers. Zo is er een speciaal podium voor bezoekers in een rolstoel en is er een invalidetoilet. Minder validen worden verzocht zich vooraf kenbaar te maken bij de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., in verband met gebruik maken van deze voorzieningen.

Kan ik pinnen op EGOpop of kan ik met pin betalen?

Ja. Er zijn enkele mobiele pinautomaten op het terrein aanwezig. Desondanks adviseren we je om voldoende cash mee te nemen naar het festival.

Waar is het Festivalterrein Egchel en hoe kan ik eventueel met het openbaar vervoer bij EGOpop komen?

Omdat Egchel niet goed aansluit op het openbaar vervoer adviseren wij je om met eigen vervoer of met een taxi naar EGOpop te komen. Het is echter wel mogelijk om met het openbaar vervoer naar Egchel af te reizen, maar dit is zeer tijdrovend, de aansluitingen zijn niet optimaal en bovendien rijden de laatste bussen al vroeg op de avond, zodat we je niet kunnen garanderen dat je het hele festivalprogramma kan meemaken.

Voor routebeschrijvingen naar het festivalterrein, kijk op Informatie > Locatie & Route. Om met het openbaar vervoer te komen, kijk op www.9292ov.nl.
We adviseren je om ook te kijken of je met een georganiseerde busreis naar EGOpop kan komen, bijvoorbeeld via Het Maasdal.

Is er een fietsenstalling aanwezig op EGOpop?

Ja. Er is een bewaakte fietsenstalling aanwezig, waar je je fiets kunt stallen tegen een betaling van € 0,50. De opbrengst gaat naar de vereniging die deze dienst op dat moment levert. Let op, kort na het einde van het programma zal de bewaking worden opgeheven.

Is er een garderobe aanwezig op EGOpop?

Ja. Er is een bewaakte garderobe aanwezig op het festivalterrein, waar je je jas kunt laten ophangen tegen een betaling van € 0,50. De opbrengst gaat naar de vereniging die deze dienst op dat moment levert. Let op, kort na het einde van het programma zal de bewaking worden opgeheven.

Ik heb nog oude consumptiebonnen van EGOpop. Kan ik die nog gebruiken?

Nee. Bij elke volgende editie worden er nieuwe bonnen uitgegeven. De bonnen zijn voor die editie zowel op vrijdag als zaterdag te gebruiken en inwisselbaar bij de bonnenkassa tot kort na afloop van het programma. Consumptiebonnen van eerdere edities zijn niet geldig.

Mag er gerookt worden op EGOpop?

Roken is alleen toegestaan op het buitenterrein. In de tent is roken niet toegestaan. Blowen en het gebruik van soft- en of harddrugs is sowieso verboden.
Voor verdere huisregels, kijk op Informatie > Huisregels.

Moet ik betalen om te parkeren bij EGOpop?

Er is geen aparte parkeerplaats ingericht. Er zijn (beperkte) parkeerplaatsen aan De Horsten zelf nabij het festivalterrein. Let op! Op een gedeelte van De Horsten geldt op de festivaldagen een parkeerverbod! Let dus goed op waar je je auto neerzet! De bebouwde kom van Egchel biedt eveneens nog voldoende parkeergelegenheid. Kortom, parkeren is gratis als je je auto op de juiste plaats neerzet.

Wat kan ik allemaal eten en drinken op EGOpop?

Wij bieden voor iedere bezoeker een ruim assortiment aan eten en drinken. Er is een foodstreet aanwezig waar een diversiteit aan etenswaren wordt aangeboden. Naast alcoholische dranken zijn ook warme dranken zoals thee en koffie te verkrijgen. Eten en drinken kan uitsluitend betaald worden met consumptiebonnen.

Moet ik mij kunnen legitimeren?

Iedereen die meewerkt aan het EGOpop festival kan je vragen om je legitimatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn aan de ingang (personen vanaf 18 jaar ontvangen een polsbandje) of aan de bar (barpersoneel dat twijfelt of je wel 18 jaar bent). Wanneer je erom wordt gevraagd is het tonen van een geldige legitimatie verplicht. Zorg dus dat je dit bij je hebt. Indien je geen geldige legitimatie kan tonen, zal je geen polsbandje ontvangen of je polsbandje moeten inleveren.

Kan ik overnachten op EGOpop? Is er een camping?

Op dit moment zijn we nog te klein om een camping te kunnen inrichtingen voor onze bezoekers. Het is dus niet mogelijk om te camperen en/of te overnachten op EGOpop. Je kan altijd terecht bij één van de vele (boeren)campings die de regio biedt. Kijk voor meer informatie voor de mogelijkheden in de gemeente Peel en Maas en Noord-Limburg op www.vvvnoordlimburg.nl en op www.beleefpeelenmaas.nl.

Waar kan ik kaarten krijgen voor EGOpop?

Kaarten voor EGOpop zijn te krijgen bij onze voorverkoopadressen of online via deze website.

Historie

Hoe het allemaal begon ...

Taxe (EGOpop 204)Het leefde al langer in het kleine kerkdorpje Egchel (Limburg, gemeente Helden/Peel en Maas): een eigen popfestival. Geïnspireerd door festivals als Rock Werchter en Pinkpop waar Egchel door de jaren heen steevast goed vertegenwoordigd is.

In december 2003 werd de daad bij het woord gevoegd. In de kroeg werd een bierviltje gepakt en gevraagd: “Wie doet er mee?” Zo’n 16 vrijwilligers in de leeftijd van 16 tot 50 jaar meldden zich spontaan aan en in juni 2004 was de eerste EGOpop-editie een feit. Er was nog getwijfeld over de naam. Karissendijkpop? Nee, het werd toch EGOpop, (E)gchel (G)eeft (O)m pop.

De eerste twee edities vonden plaats op de vrijdag voor Egchelse kermis, in de tent voor café Manders midden in het dorp. Vanwege de geluidsoverlast en vanwege het feit dat het festival op die locatie niet verder kon groeien werd in het derde jaar besloten om te verhuizen naar een heus festivalterrein aan de Horsten, net buiten de bebouwde kom van Egchel. Vanaf toen is het festival ook verspreid over twee dagen, met op zaterdag EGOpop en op zondag Zomercarnaval, dat later is veranderd naar Zomerjoeks vanwege naamsrechten.

Wat klein begon is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het is niet alleen van Egchel, maar van de hele gemeente Helden/Peel en Maas. Dit blijkt ook uit de samenstelling van de organisatie. Ieder jaar neemt de omvang, de aanpak en de professionaliteit van het festival toe. Momenteel staat er een ervaren en gedreven organisatie met een zevenkoppig bestuur, een vaste kern van 18 enthousiaste leden en niet te vergeten een achterban van circa 130 vrijwilligers!

 • Zomercarnaval 2006
 • EGOpop 2007
 • Zomerjoeks 2007
 • EGOpop 2008
 • EGOpop 2009
 • EGOpop 2010
 • EGOpop 2011
 • EGOpop 2012
 • EGOpop 2014

  EGOpop
   • Stuur een bericht

    Please let us know your name.
    Please let us know your email address.
    Please let us know your message.
    Ongeldige invoer
   • Contact gegevens

    Stichting EGOpop 
    p/a Notarisappel 6
    5988 EV  Helden

    Social Links

    Facebook Twitter Flickr Spotify
  • Festival Locatie

   De Horsten
   5987 AS Egchel