30 & 31 mei 2025

dagen
uren
minuten
seconden

NOG ÉÉN KEER KNALLEN…
want EGOpop 2025 wordt de laatste editie

Na 21 jaar en veertien edities komt er volgend jaar een einde aan het Egchelse EGOpop. Het grootste festival van Peel en Maas beleeft dan de laatste editie.

Dat moeilijke besluit heeft alles te maken met het stoppen van een aantal bestuursleden en het aangekondigde vertrek na de editie van 2025 van nog eens twee man. Er zou nauwelijks nog ervaring overblijven in het bestuur. Dat kan goed uitpakken, maar het afbreukrisico is ons inziens te groot. We willen voorkomen dat EGOpop als een nachtkaars uitgaat.

Vrijwilligers

Daarnaast kan EGOpop rekenen op een hele hoop vrijwilligers en daar zijn we heel erg trots op. In de praktijk komt het er echter op neer dat veel van de organiserende taken bij een klein groepje mensen komt te liggen. Een festival van dit formaat organiseren op een leeg weiland vergt heel veel voorbereiding en tijd. Vorig jaar hebben we gezien dat EGOpop een te grote impact had op de privésituatie van de bestuursleden. Dat willen we niet. Het moet voor iedereen leuk blijven.

Bestuur

Daarom is onlangs in een ledenvergadering besloten na de editie van volgend jaar te stoppen. Wel is er de organisatie veel aan gelegen om nog één keer alles uit de kast te trekken. Het huidige bestuur is met de afzwaaiende bestuursleden om tafel gaan zitten en heeft ze bereid gevonden er toch nóg een jaartje eraan vast te plakken. Dat geldt ook voor een aantal andere leden, die aangekondigd hadden om te stoppen.

“Ik had écht al vrede gesloten met een toekomst buiten de EGOpop organisatie, maar op deze vraag kon ik gewoon geen nee zeggen. De laatste editie ga ik echt niet overslaan”, vertelt voormalig en inmiddels ook weer huidig voorzitter Bart Delissen.

Festival van formaat

Dat betekent wel dat er in 2025 een einde komt aan EGOpop, een festival dat als een soort grap ontstond, maar in de loop der jaren uitgroeide tot een feest van formaat. In het begin nog met een carnavaleske zondag (Zomerjoeks), maar die werd ingeruild voor een ruige vrijdag. Meer gitaren, minder joeks.

De lijst met topartiesten die op het podium stonden is schier oneindig. Van internationale toppers als de Golden Earring en Cliteater naar Hollandse knallers als Ilse Delange, Racoon, Bökkers, Di-rect en BZB en dan ook nog lokale grootheden als Neet oét Lottum en de Janse Bagge Bend.

Knallen

Om niet met die traditie te breken, wil de organisatie volgend jaar nog één keer knallen. Dat het een laatste editie wordt om nooit te vergeten lijkt de organisatie vanzelfsprekend. De radertjes lopen al en het publiek kan zich opmaken voor een afscheidsfeest the world has never seen before.

Schrijf de datums maar alvast in de agenda:
EGOpop 2025 op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei.