Faq

Om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen heeft de organisatie een faq opgesteld. Hier kunnen de bezoekers handige informatie vinden omtrent het event.

EGOpop is een stichting en wordt volledig gerund door vrijwilligers. We zijn dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die graag een handje helpen ons festival zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit kan op allerlei manieren, achter de bar, bonnenkassa, backstage, verspreiding posters, posters plakken, etc. Ben je geïnteresseerd? Ga dan naar de vrijwilligers pagina voor meer informatie en de link naar het aanmeldformulier.

Er is een EHBO-post aanwezig op het festivalterrein. Er lopen voldoende mensen van de organisatie en security rond op het festivalterrein, die je kunt aanspreken indien je EHBO nodig hebt.

EGOpop is goed toegankelijk voor minder valide bezoekers. Ook is er een mindervalidetoilet. Minder validen worden verzocht zich vooraf kenbaar te maken bij de organisatie via info@egopop.nl, in verband met gebruik maken van deze voorzieningen. Het terrein is een volledig vlak grasveld en wordt goed onderhouden. Sommige area’s zijn voorzien van houten vloerdelen.

EGOpop kent geen minimum leeftijd. Kinderen t/m 12 jaar genieten gratis toegang. Wel moet iedereen t/m 12 jaar oud begeleid worden door een volwassene (18+). Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar.

Iedereen die meewerkt aan het EGOpop festival kan je vragen om je legitimatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn aan de ingang (personen vanaf 18 jaar ontvangen een polsbandje) of aan de bar (barpersoneel dat twijfelt of je wel 18 jaar bent). Wanneer je erom wordt gevraagd is het tonen van een geldige legitimatie verplicht. Zorg dus dat je dit bij je hebt. Indien je geen geldige legitimatie kan tonen, zal je geen polsbandje ontvangen of je polsbandje moeten inleveren.

Er is geen cash geld te verkrijgen op EGOpop. Je kunt zowel met cash geld als met pin betalen.

Bij elke editie worden er nieuwe bonnen uitgegeven. De bonnen zijn voor die editie zowel op vrijdag als zaterdag te gebruiken en inwisselbaar bij de bonnenkassa tot kort na afloop van het programma. Consumptiebonnen van eerdere edities zijn niet geldig.

Wij bieden voor iedere bezoeker een ruim assortiment aan eten en drinken. Er is een foodstreet aanwezig waar een diversiteit aan etenswaren wordt aangeboden door lokale ondernemers. Eten en drinken kan uitsluitend betaald worden met consumptiebonnen.

Roken is alleen toegestaan op het buitenterrein. In de tent is roken niet toegestaan. Blowen en het gebruik van soft- en of harddrugs is sowieso verboden.

Omdat Egchel niet goed aansluit op het openbaar vervoer, adviseren wij je om met eigen vervoer of met een taxi naar EGOpop te komen.

Voor routebeschrijvingen naar het festivalterrein, kijk op Informatie > Contact. Om toch met het openbaar vervoer te komen, kijk op www.9292ov.nl.

We adviseren je om ook te kijken of je met een georganiseerde busreis naar EGOpop kan komen, bijvoorbeeld via Het Maasdal of Uitgaansbus.

Er is een fietsenstalling aanwezig, waar je je fiets kunt stallen. Er wordt wel toezicht gehouden, maar deze is verder niet bewaakt. Het is volledig op eigen risico.

Er is geen aparte parkeerplaats ingericht. Er zijn (beperkte) parkeerplaatsen aan De Horsten zelf nabij het festivalterrein. Let op! Er kunnen (tijdelijke) parkeerverboden van kracht zijn in de buurt van het festivalterrein. Let dus goed op waar je je auto neerzet! De bebouwde kom van Egchel biedt eveneens nog voldoende parkeergelegenheid. Kortom, parkeren is gratis als je je auto op de juiste plaats neerzet.

Wie persoonlijke spullen veilig of droog achter slot en grendel wil bewaren, kan onze lockers gebruiken.

Klik op onderstaande link om nu al een locker te reserveren. Lockers zijn ook op de festivaldagen te huur op het festivalterrein.

Reserveer locker

Het is niet mogelijk om te camperen en/of te overnachten op EGOpop. Je kan altijd terecht bij één van de vele (boeren)campings die de regio biedt. Kijk voor meer informatie voor de mogelijkheden in de gemeente Peel en Maas en Noord-Limburg op www.vvvnoordlimburg.nl en op www.visitnoordlimburg.nl.

Tickets zijn uitsluitend on-line te koop via onze website. Kijk voor meer informatie op onze Ticketpagina.

Het EGOpop festivalterrein zal geopend zijn op:

  • vrijdag 19 mei van 17:30 tot 02:00 uur
  • zaterdag 20 mei van 13:30 tot 02:00 uur